Vöröskáposzta csíra
- Elsősorban az ér-eredetű, vérsejtképző illetve vegyes (többféle szövetből álló) daganatokra leghatásosabb.
- Magas vastartalommal rendelkezik.
- Vörös színe fehéríti a bőrt. Szép porcelános lesz.
- Különleges tudása van. Bőrön keresztül, verejtékkel képes eltávolítani a méreganyagot.
- Tartalmaz U-vitamint, ami bőrünk egészséges állapotát őrzi.
- Segíti a májfunkciót, a méregtelenítést.
- Csökkenti a koleszterin és triglicerid szintet.
- Fontos figyelembe vennünk a K-vitamin tartalmát. Elengedhetetlenül szükséges a véralvadásnál.
- Csökkenti a fokozott szembelnyomást. Zöldhályognál segíti a látást.
- Legaktívabb a benne található telomeráz nevű enzim, amely segíti a sejtek megújulását, lassítja az öregedés folyamatát.
- Erős gyulladáscsökkentő hatása van.
- Egy indol nevű vegyület révén a rosszindulatú sejtek szaporodásának potenciális ellenszere. Tartalmaz olyan enzimeket, amelyek blokkolják a daganat növekedését.
- Nem tanácsos túl sokat fogyasztani belőle. Mint minden káposztaféle fellazítja a székletet, okozhat gyakoribb székletürítést.
- Magas C-vitamin tartalma van. Erős antioxidáns.
- A vöröskáposzta csírája hat a személyiség zavarokra.
- Segít eltávolítani a méreganyagokat az ízületekből.
- Ásványi anyag tartalma tisztítja az agyi ereket.
- Körülbelül heti 300 g-al tanácsos fogyasztani.