Vöröshagyma csíra
Igen intenzív. Erős hagyma íze van. A hagyma, az hagyma.
- Hasonlóan a retekhez, természetes antibiotikum.
- Kitisztítja a véráramot, májat.
- Megújítja a vért.
- Nyálkaoldó, gyógyítja a közönséges náthát.
- Nyálkaürítésre készteti a tüdőt.
- Antiszeptikus, vírusölő, pusztítja a fonalas gombákat, élősködőket, protozoonokat (véglényeket), mikrobaölő és izzasztó hatású.
- Kiűzi a kórokozókat a belekből.
- Jótékony hatása van vérmérgezésnél, gyomorfekélynél, fejfájásnál. Drogfüggőségnél! Csökkenti a kábítószer utáni vágyat, heti 300 g hagyma csíra.
- Vázizom eredetű daganatoknál, vegyes sejtekből álló daganatoknál segíteni tud a keletkező méreganyag eltávozásában.
- Emeli a vérnyomást. Az ingadozó vérnyomást beállítja.
- Segíti a fehérvérsejtek munkáját.
- Csökkenti a koleszterin és triglicerid szintet.
- Tisztítja az ereket, tisztítja a bőrt.
- Segíti a nyirokkeringést.
- Tágítja, tisztítja a szívkoszorúereket.
- Méregteleníti a májat.
- A májban lévő kóros zsírlerakódást feloldja. (Heti 300 g 3 hónapon keresztül.)
- Kitisztítja az epehólyagot, epevezetéket, illetve a lépet is.
- Hat az inzulintermelésre.
- Emeli a spermiumszámot.
- A szervezetben lévő húgysavlerakódást oldja.
- Hat a hormonszabályozó rendszerre. Elsősorban az agyalapi mirigyre.
- Építi a csont állományát.
- Hat a beteg mirigyekre.
- A benne lévő enzimek megakadályozzák a herék abnormális működését, segítik a szükséges tápanyagok felvételét, melyek a herék normális működéséhez szükségesek. Heti 150 g elegendő mindehhez.