Termékek Menü

Búzafűlé

Ann Wigmore és Viktoras Kulvinskas, akik megalapították a Hippocrates Egészség Klinikát 1963-ban és azóta több ezer embernek tanították meg az "Élő táplálék" életmódot. "Isteni Mannának" nevezik ezt a csodálatos zöld levet, amely a legfontosabb alapköve ennek az életformának.

Több mint ötven-millió éve nőtték be a Földet a fűfélék, jelentős mértékben megváltoztatva az élővilágot. Azok az állatok, elefánt, bölény, ló, stb., amelyek elsődleges tápláléknak tekintették ezt a gazdag klorofiltartalmú táplálékot, váltak a legerősebbekké, egész életükben megtartva kicsattanó egészségüket. Az emberi emésztőrendszer nem képes nagy mennyiségű rostot megemészteni. Viszont a frissen préselt leveik, (klorofil koktél) kitűnő természetes tisztító, gyógyító, regeneráló, tápláló és védő tulajdonságaival vált a figyelem központjába Amerikában és szerte a világban.

A gyógyító klorofil

Ha összehasonlítjuk a klorofil és a hemoglobin molekula szerkezetét, amely a szervezetünk huszonhét-trillió sejtjének oxigén szállítója, akkor észrevesszük a hasonlóságokat. A különbség, hogy a klorofil magja magnéziumot, míg a hemoglobiné vasat tartalmaz. A klorofil szén-dioxidot vesz fel és oxigént ad le, miközben ATP-t termel, amely a biológiai folyamatok kémiai energiaforrása. A hemoglobin oxigént vesz fel, amit a sejtekbe juttat és onnan a szén-dioxidot szállítja a tüdőbe. Természetesen nem javaslom, hogy mától csak zöld fű leveleken és gyógynövényeken élj, hogy olyan erőssé és naggyá válj, mint az elefánt. Viszont, ha a mindennapi étrendedbe beiktatod a friss zöld leveket, különösen a búzafűlevet, akkor csodálatos előnyöket és élettapasztalatokat szerezhetsz. Lássuk a csodát! A bio búzafűlé tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot, amelyre a szervezetünknek szüksége van. Tökéletes fehérjeforrás: az összes esszenciális aminosavat a megfelelő arányban tartalmazza. A bio búzafűlé az egyik leggazdagabb A és C-vitamin forrás. Egyenlő arányban gazdag E, F, K, és B vitaminokban. Jelentős a B17 (laetrile) tartalma, amely a tudós és kutató körökben elismert, hogy a normál sejtek befolyásolása nélkül rombolja szét a ráksejteket. Segít az emésztésben és a belső szervek működésében. Megsemmisíti a kórokozó baktériumokat és segít visszaállítani a hasznos baktériumok egyensúlyát a belekben, amely folyamat lényeges az egészséges immunrendszer érdekében. Dr. G. H. Erp-Thomas kutató tudós és termőföld specialista több mint száz különböző alkotóelemet volt képes kimutatni a friss búzafűléből. Véleménye szerint ez egy "tökéletes étel". 3 kg búzafű értékes tápanyagtartalma megegyezik 70 kg tetszőlegesen választott nyers bio zöldségekével.

(G. H. Erp-Thomas, A New Concept in Diet, Boston: Rising Sun Publication, 1978.)

A búzafű levéről és használatáról

A búzafű nem gyógyszer. Semmilyen egészségre káros mellékhatása nincs! Mindenkire egy kicsit másképp hat. Hatóanyagai révén az egész szervezet működését pozitívan befolyásolja, a káros anyagokat lebontja a szervezetünkből. Igen intenzíven méregtelenít. 2-3 nappal a bio búzafűlé fogyasztása után erősebb szagú, zavaros és sűrűn előforduló vizeletre számíthatunk. Székletünk hígabb lesz, de nem kell egész napos hasmenéssel küszködni.

A sejtekben lerakódott méreganyag bekerül a véráramba és folyamatosan ürül a vizelettel, széklettel és bőrön keresztül. A méregtelenítési tünetek alatt nehezen viselhető a bio búzafűlé szaga, ezért a véráramba került méreganyag a felelős. A szervezet folyamatos tisztulásával meg fog szűnni ez az érzés.

Ha az első 2-3 hét erős méregtelenítésen túljutunk, már csak pozitív hatásokat észlelünk. Súlyfelesleg folyamatos leadása, normális széklet, életerő, nagyobb munkabírás, betegségekkel szembeni nagyobb ellenállás lesz a jellemző. A búzafű magas klorofill tartalma miatt dúsítja vérünket oxigénnel, a sejtek oxigén ellátása javul, így a gyulladások megszűntetésében komoly szerepe van.

A kipréselt lé nem tartható el még hűtőszekrényben sem, mert magas enzim-, és fehérjetartalma miatt, az alkotórészek elbomlanak. Csak frissen és éhgyomorra igyuk, fél óra múlva lehet folyadékot inni, később ehetünk.

A bio búzafűlé akkor is hat, ha nem változtatunk étkezési szokásainkon, de segíthetjük és gyorsíthatjuk is a méregtelenítés folyamatát, ha az első pár hét alatt lecsökkentjük az állati eredetű táplálékot.

Néhány információ a fogyasztásával kapcsolatban. Miért kell kipréselni? Az emberi gyomor nem képes arra, hogy megeméssze a fű rostját, továbbá nem tudunk bevinni rágcsálással annyi levet a szervezetbe, amennyire szükség van.

A bio búzafűlé levét el lehet kezdeni fogyasztani egy evőkanállal, de nem szükséges pontosan kimérni. Nem gyógyszer. Napról napra emeljük az adagot. Egészség fenntartásra, méregtelenítésre egy jó nagy korty elegendő egyszer egy nap. Akkor sincs probléma, ha valaki elkezdi egy fél deciliterrel, csak gyorsabban beindul a méregtelenítés és aluszékonyabbá válhat pár napig. 1-1.5 deciliter bőven elegendő maximális adagnak, többre nincs szükség, ezt a mennyiséget is betegség esetén ajánljuk.

1 csomag búzafű 30 dkg, ebből 20 evőkanálnyi lé préselhető ki. Ez elegendő egy hétre.

Kismamák, szoptatós anyukák is nyugodtan fogyaszthatják. Gyerekek 2 éves kortól 1 kávéskanállal.

A búzafüvet hűtőszekrényben kell tárolni, így egy hétig eláll. Minden nap kiveszünk egy maréknyit, amit lepréselünk. 1 nap 1-szer.

A szervezetünk képes gyógyítani, nem a bio búzafűlé, de olyan állapotba hozza a szervezetünket, hogy igen sok betegség gyógyul meg ezáltal.

Meddig ihatjuk a búzafű levét?

Bármeddig. Ha befejeződött a méregtelenítési folyamat, a sejtek ezután tudnak újulni, regenerálódni.

Hogyan használjuk?

Lehet arcbőrre kenni, fél óráig rajta hagyni, szembe cseppenteni kötőhártya gyulladásnál, allergiánál, és hüvelybe, végbélbe nyomni koncentráltan indikált esetekben.

A búzafű bio tönkölybúzából készül, nem étkezési búzából. 15-20 cm-es nagyságnál le kell vágni. Ha hagyjuk a tálcán tovább nőni, pár nap alatt túlnő, sárgul és nincs minőségi lé tartalma. Mindenképpen le kell aratni. Lehet friss uborkalével, vagy zellerlevél hígítani. De leghatékonyabb koncentráltan.

Hogyan idd a füvet?

Fogyasztása éhgyomorra javasolt! A bio búzafűlé csak frissen préselve érdemes fogyasztani! Első alkalommal, jól bevált gyakorlat szerint kis mennyiséget igyál, (kb. 1 evőkanál) lassan kortyolva, fél óra után lehet folyadékot inni, étkezni. A tested állapotától függően a mennyiséget napról-napra emelheted. Tapasztalatok szerint a bio búzafűlé a legerősebb tisztító, nagyon magas enzimtartalma miatt azonnal reakcióba lép a mérgekkel. Az émelygő érzés azt jelzi, hogy a tisztulás beindult. A továbbiakban a rendszeres fogyasztása ajánlott. Lehetséges, hogy a szokásos méregtelenítési tünetek erősödnek. Ezek a jelei annak, hogy a szervezeted tisztul a nem odavaló anyagoktól, amelyek 20- 30- 40 év alatt felhalmozódtak.

Búzafűlé mindenre

- Elsősegélyként.

- Vágás, égés, bőrpír, csípés esetén rácsepegtetni a bőrfelületre.

- Komolyabb esetekben, (nyitott sebek, fekélyek, daganatok, stb.) a lével átitatott rostot borogatásként alkalmazzuk.

- Hajra téve hajmosás előtt egy órával, segít a lestrapált, töredezett haj regenerálásában. Jól bedörzsölve a viszkető, korpás fejbőrre is hatékony.

- Gargalizálva, vagy a füvet rágva és a rostot kiköpve, felfrissíti a leheletet, könnyít a torokfájáson. Csökkenti a fogínyvérzést és képes megszűntetni a duzzadt fogínygyulladást.

- A finoman szűrt bio búzafűlé szembe csepegtetve (1 csepp) nyugtatólag hat pirosodás, égő viszkető tünetek esetén.

- Nőgyógyászati problémák esetén (pl. gombásodás, terméketlenség, daganatok) 1 dl bio búzafűlé hüvelyben tartva (gyertyaállás pozícióban 10-20 percig) kifejti jótékony hatását.

- Minden esetben, különösen bél-, emésztési-, méregtelenítési problémák esetén ajánlott: Béltisztítás (beöntés) után, végbélbe juttatni, naponta akár 2-3 alkalommal: 1-1.5 dl búzafűlét, amelyet legalább 20 percig javasolt benn tartani. Az évek során megfigyelt résztvevőknél a Hippocrates Egészség Klinikán arra a következtetésre jutottak, hogy ezzel a módszerrel gyorsan és hatékonyan visszaállítható a vastagbél elektrolit egyensúlya.

Tartalomhoz tartozó címkék: csira,buzafu